Phishing voor Vlaamse besturen

Meet de weerstand van al uw personeelsleden tegen phishing aanvallen en versterk deze. Kom te weten hoe uw bestuur het doet t.o.v. andere gemeenten en steden. Mis deze unieke campagne die start in september 2016 niet!

KBC selected Krinos for their awareness campaign

"Krinos helped us to define clear objectives and measure the Return of Investment (ROI) of our awareness campaign. Because of their end-to-end managed service the campaign could startup very quick without the need to buy tools or train internal people." says Jan Nys, Chief Risk Officer, KBC Group

Gemeente Glabbeek investeert in cyberveiligheidsopleidingen

Gemeente Glabbeek omarmt digitale media met o.a hun website en de Glapp!. De Krinos Academy online trainingen blijken een leuke en efficiënte manier om hun personeel essentiële cyber security skills bij te brengen.

Krinos Academy User Awareness Solutions

End-to-end managed services that builds awareness in any organisation via our Attack-Train-Measure approach. Attacks offered are: Emails phishing, voice phishing, USB drops, physical inspections and IT penetration tests.

Wachtwoorden stelen: Kind & Gezin vertelt hun verhaal

OCT 2015 – Krinos Academy deed een phishing oefening bij Kind & Gezin. De dienst communicatie vertelt het verhaal in hun driemaandelijkse personeelsmagazine. Hier volgt een abstract van het artikel.

Safety first: Binnen en buiten met die virussen.

Phishing, cybercriminaliteit, ransomware, … De cyberwereld lijkt vaak ver van ons bed. Toch werd K&G begin juni het slachtoffer van een cyberaanval. Klinkt spannend, maar dat was het helemaal niet. Een cyberaanval kan zowel bij de organisatie als bij de gebruiker heel wat schade veroorzaken.

Welkom in de wereld van de hackers! Hack je mee …?

LienKeulemansLien Keulemans, managing partner van Krinos Academy, een bedrijf dat zorgt voor onze cyberveiligheid, vertelt: “Sinds 2010 is het aantal cyberaanvallen enorm gestegen. Wereldwijd verliezen we door cybercriminaliteit ongeveer 445 miljard dollar. Enkele grote Belgische organisaties zoals de politie, Mobistar en Intrum werden al het slachtoffer van hackers. Een techniek die hierbij vaak gebruikt wordt is de phishing mail. Hackers gebruiken deze mail om kwaadaardige software op je computer te installeren of om je wachtwoord te weten te komen en verder te gebruiken.”

Klikken kan jou en jouw werkgever ernstige schade toebrengen!

“De verzender geeft zich vaak uit voor een consultant, medewerker van de ICT-dienst, … en komt dus erg geloofwaardig over. In een zeer realistische mail met info over bestaande projecten wordt gevraagd om te klikken op een link, je wachtwoord te geven, of een bijlage te openen. Zo krijgt de hacker interessante info over jou en jouw organisatie en kunnen ze verder op zoek naar interessante bestanden, systemen, financiële info, … Vaak overtuigen ze je ook door te melden dat het dringend is of er een beloning aan te koppelen. Sommige cybercriminelen maken zelfs gebruik van ransomware, een soort van gijzelvirus waardoor een computer onbruikbaar wordt. Nadien eisen de hackers losgeld om de computer terug te ontgrendelen. Radicaal digitaal is dan wel de toekomst, maar alleen als iedereen zich bewust is van de gevaren van de cyberwereld.” Reden genoeg dus om eens te testen hoe snel K&G’ers zich blootgeven…

Klikt het bij K&G?

“Alle personeelsleden van K&G kregen op dinsdag 23 juni een ‘valse’ phishing mail in hun mailbox, met als afzender ‘IT support’ en als onderwerp ‘Verdachte activiteiten met uw Outlook account’. Uit ervaring bij andere niet-getrainde organisaties weten we dat, afhankelijk van de organisatie, van 10% tot zelfs 35% van de personeelsleden doorklikken. Via deze oefening werd ook binnen K&G het Office 365 wachtwoord van personeelsleden ‘gestolen’.

K&GMail

Ook Nele liep in de val. “Ik had het nieuwsbericht over de phishing mails gelezen. Mijn computer was die dag een paar keer vastgelopen op het notitieblok in O365 en toen kwam die mail … met oplossing dacht ik. Ik heb niet eens naar de afzender gekeken, de tekst in de onderwerpregel deed me klikken, het zag er ook allemaal echt uit. Helaas dus… Het is goed dat ik nu geklikt heb en niet bij een echte phising mail. Ik heb mijn lesje geleerd en denk vanaf nu 2 keer na voor ik op een link klik.”

Meer weten over dit verhaal?

 

Choose Us

If you are looking for pragmatic security that goes beyond compliance based checkbox approach.

  • Cyber Strategy assessment & roadmap
  • Attack & train to built awareness
  • Invest security budgets better
  • One-stop: We talk and walk

Subscribe to our newsletter

I am interested in:

Happy Customers

Testimonial: sdworx Goes Phishing

SEPT 2016 - Like most companies nowadays, we’ve had our share of cyber incidents: virus infections, ransomwares, phishing emails, etc…... Read more

KBC selected Krinos Academy for managing their email phishing awareness campaign.

AUG 2015 – KBC must be top-class in providing secure financial services to its customers. An important part of their... Read more

Gemeente Glabbeek traint college, bibliotheek, school en OCMW

MEI 2015 - De gemeente Glabbeek heeft de reputatie "innovatief" en "digitaal-minded" te zijn. Zo lanceerden ze een smartphone app... Read more